Pritje-Llesh Gjoka


Dhe ti pret diçka tjetër

kujtimit që rënkon, pasthirmë e ndjerë mes brinjësh

ecjes së gjatë, në pendulin e kohës që dridhet

dekorin e dritave bluhe në dritare

duke fashuar plagët që zemra i la hapur

hematoma, ënjtur në mish.

Dhe ti pret diçka tjetër

diçka të ndritshme, të neontë

të ndriçojë enigmat e një dashurie që la pas hirin

kur gjithçka është asgjë, një hiq

jetës nihiliste, pjellë e një fantazme.

Ti pret, e djegur

zhurit që la koha piromane

duke marrë doraz copra trofesh të thyera

duke bashkuar grimat e mbetura hapërdarë

ditëve

që kalëruan pa kapistër.

Ti pret, ti pret…

diçka tjetër që do të vijë

nga grafomania e reve të tjerrura

në dizajnin e lindjes së diellit

zogun lajmëtar të ëndrrës që diku jeton…