Qershori,muaj verës!Selman Hysi


Qershori,muaj veres!

Ja,erdhi nje muaj nga ky vit…..

Jemi duke udhetuar.drejte rruges ne “infinit…”

Sjellim ne memorien tone gjithe kohen e kaluar…

E mbushur plote mistere,ecim me fuqi tejet te karikuar…

Nuk na vjene mire kur muajit ikin e Viti Ri sinjale na dergon..

Harrojme se po heqim “nje vize” ne kalendarin e jetes tone…

Bota reale e veshur me nje “mbulese”, llustre..

Brenda saj veprojne foca regresive,te pa dukshme..

Jemi ne Shekullin e 21,bota ka ndryshuar..

Ethet e shkatertimit,te luftes ndjehet gjithemone prane…

Shume eshte folur nga Superfuqit per nje Rend pa arme te demtimit ne mase…

Ata kane pare interesat e fitimit,gjitheshka ka eshte nje farse….

Ekonomia e tregut,presupozon levizjen e lire te kapitalit…

Interesat jane te gjejne fuqi te lire punetore krahu….

Por ne sot shohim se etja eshte per territore….

Atje ku jane te paprekura rezervat nentokesore..

Kosoves ne vitin 1999 Amerikanet i dhane lirine….

Por,Europa e mberthyer politikisht ne mos besim ..

Interesat Aleateve,primare ishte kapja territoresh…

Se sa levizjen e lire te Kosovareve,koha po na e verteton..

Serbet po sillen si shtet agresor…

Ne veri te Kosoves,bandat kriminale ushtroje presion..

Eshte Europa Ajo qe na coptoje ne vitin 1913 kufijet..

Po kjo Europe dhe sote kerkon t’na veri fre nepermjet mashtrimit..

Dikur kendonim se ne gojen e “Ukjut” hidhim valle….!

Por fjala ishte per teza idelogjike marksiste, legale..

Marredhienet ekonomike me fqinjet shkonin si ne “vaj..!”

Perparesi Ne kishim jugosllavet..

Erdhi ndryshimi i sistemit politik..

Kur Gorbaçovi firmosi shperberjen e Bashkimit Sovjetik..

“Profesoret” e Markesizem/Leninizmit ndryshuan qendrim.!

Nxuaren nga analet teorite e tyre per shkaterrim…

Dhe ja,33 vjet “Lopa” kapitaliste dha kete bulmet..

Gjithe rinia morri arratin shtet me shtet..

Nje nivel ekonomie,qe nuk barazohet as me boten e trete…

Pas 100 vitesh mplakje te popullsise,politika na e ka bere “NJE NDER..!”