Sa ëmbël vjen ky perëndimi!Laureta Malaj


Laureta Malaj

Sa ëmbël vjen ky perëndimi

dhe dritën larg fillon e çon .

Ashtu si krahët e shtegtimit

vjen një çast dhe të mungon .

E pres që drita mos të shuhet

bashkë me yjet të qëndroj!

Edhe kur nata mos të duket ,

të hapi rrezet ,dritë të lëshoi .

Anës detit unë të vështroja ,

yjet e qiellit që ishin shtuar .

Një dëshirë do t’u kërkoja!

“Çdo gjë të bukur ta mbante zgjuar” !