Sa më pëlqen poezia-Gezim Bega


Sa më pēlqen ti moj poezi,
ti më mbush me aq fantazi,
Rimën gjej në fushë e male,
si bleta që bredh në petale.

Nëpër këto bukuri prallore,
mbledh fjalët aq mrekullore,
ndeshem me tokên e qiellin,
sikur sita qé shoshit mjellin.

Mbledh si lulet nê malin lartë,
I rrjeshtoj i zgjeth e i bëj varg,
Shkruaj për moshën më aktive,
puthjet e zjarrta tê dashurive…

Ulem konsultohem me muzën,
kur unë gaboj më shkel buzën,
Shkruaj për kohën qé sapo nis,
I shkruaj paqes si dhe dashurisê