Sanie Tushi Rrokaj:Bisedë me hënën


BISEDË ME HËNËN .

E mora hënën në duar

Bisedova gjatë me të

Më mbajti shumë sekrete

Për universin nuk më tregoi asgjë.

Hënë e fshehur në errësirën e natës .

Rruga jote është shumë e vështirë

Të bisedosh me malet dhe pishat e

e thara,

Dhe maleve të lartë sy ngrirë.

Gjithë atyre pyejeve pa shpresë

Që kërkojnë shpëtim dhe jetë

Qyteteve të boshatisura

Shtëpi të lëna në errësirë të përjetë .

Njerëz të lënë në harresën e kohës

Të vetmuar si pylli me gjethe përtokë

Hënë që i vinë vërdallë tokës së lënguar

Rrezet i gjezdis të mbushura me lotë.

Fëmijë të pa ngrënë nëpër rrugë

Sytë kthejnë në hënë dhe shikojnë

Diellit i flasin me lutje

Në të madhin zot lutjet kërkojnë.

Në qoshe të rrugës zbathur

Si pisha që i kanë rënë gjethet

Kërkon shpresë nga lëkura e saj.

ylberet qajnë me derte .

Kjo botë e rrëshqitur mbi ledhe

Rreth e qarkë dielli thikë

Se dimë ç’farë sekreti përmban

Nga udhëtimi që bën përditë .

As hëna nuk di ku e ka shtëpinë

As ne qiell as në tokë

është ngatërruar udhëtimi

Nga trafiku që ka kjo botë.

Mbrëmjeve të bukura

Me kënaqësinë tënde ,

Na jep dritë pa dhëmbje

Ta bëjmë kurorë zëmre.