Serbinë e pagëzoj politika ruse-Nga Feri Arifi


Po këtij shkrimi çka kemi ti shtojm me shumë më 1814, Rusia, duke iu referuar të gjitha premtimeve në emer të ortodoksisë nga (Gjenerali Iveliq, në Vraçeshnicë), mbajeni mend nga fatkeqësia ai shkruante: “Ne ishim mjaft të bindur se Serbia nuk ishte Serbi, por një Rusi e Re, e cila u njoh nga vetë turqit dhe gjermanët dhe na quanin neve moskovitët e jo Serbi.” Pra në tokën e Ilirikut erdhi Rusia.