Shënja Ilire e Shqiptare-Jashar H Selmanaj


Sh -ënja ilire e shqiptare në shekuj më radhë

Ë – shtë epoka jonë sot dhe nesër e pasnesëri

Nj – ë kohë shkojë ujë në lumë prap duke ardhë

A – ajka e kombit nuk heshtë fjalet si breshëri.

I – lire e shqiptare kjo shënjë të flis lara lara

L – iria është shtjerrë dhe tokat tonë djerrë

I – riq më gjëmba bëhëm sot e vazhojë përpara

R – ilindem prap nën hijen e heshtjes në ferrë

E – h, në errësirë natën copa copa pjes të ndara.

E – poka e hekurtë kalojë për shqipëtarë

Sh – tizë është fjala ime të shponë në mesë

Q – ielli u shkrehë në vaj më lotë koha vjelli

I – liri peshë e plagë mbi supe prap shpresë

P – allatët të mbushura më bisha prap lind dielli

E – etika u mbyllë në gëzhojë sa e pa besë

T – ik tak troket në derë bashkimi e renkon qielli

A – manetin e babës mos e harro, ende ka vesë

R – adha e lapsit e pushkës e dy ferra mbjelli

E – ra s’ ka të ndalur e ëndrra ime kurr nuk vdes.

Jashar H Selmanaj🇦🇱🇦🇱