Shi mbi  kujtimet-Nexhat Bexheti


Nën qiellin e zi shkëlqen ylli

Dhe zemra ime prej lotëve ngjyhet

Në heshtjen e natës,frymëzim m’gjalli

Kujtime të shkuara,s’mund t’ë zhduken

Në valet e kohës, shpirti rri i ftohtë

Dhe mendimet fluturojnë si zogjtë

Nëpër errësirë,shpresat unë i mbroj

Në këtë botë,ku shpirti më është zog

Dashuria ime, si një lule e bukur

Rritet në kujtimet që koha s’ia shkatërron

Nëpër gjithë këtë errësirë dhe pikëllim

Zemra ime ende për ty përkujtimet i mban

Si fllad në shi,jeta rrah në zemër

Ngjyra e saj ndriçon,më bukur se Ylberi

Por ëndrrat vazhdojnë të bien si shi në pranverë

Fytyra ime i përjeton si lotë breshërri

Në kopshtin e zemrës sime lulet shpërndajnë

Aromën e dashurisë sate e ndjej në çdo hap

Nata e erët ndriçohet nga yjet në qiell të hapur

Dashuria jote më bën të ndjehem si i përjetshëm

Nexhat Bexheti