Shiko të sotmen:Nga Sanie Tushi Rrokaj


Shiko te sotmen
VISHU ME TE DHE JETOJE …

Nuk vlerësohet njeriu nga prezenca e tij ,
Por nga gjurmet qe le gjate udhëtimit te jetës .

Udhetimi i jetes eshte shume i gjate dhe me kaperxim sfidash .
Disa jane te lehta ,
Disa te veshtira .
Cohuni shpejt kur te rrezoheni dhe ecni perpara .
Mos u kthe mbrapa te kujtosh gjera qe nuk u realizuan kurre ,
Por as perpara per te imagjinuar gjera qe si arrin dot kurre ,
Shiko te sotmen vishu me te dhe jetoje .
Jeta eshte me te papritura qe s’te shkojne
ne mendje kurre .
Jetoje te sotmen vishu me te .
Shpalos gjithe dashurite e shpirtit .
Si ne familje dhe ne shoqerine qe te rrethon
Mos mba inat gjate .
Fale shpejte dhe beso ngadale .
Fale dashuri ,edhe po nuk more s’ka shume
rendesi .
Vec mba afer vetes njerez te mire te ta
dine vleren .
Shijoje jeten se eshte shume e shkurter
Jeta per ta shijuar nuk ka nevoje per pasuri
Por gezoni ate qe zoti ju jep c’do dite
Shendetin ,dashurine dhe jeten
Kjo eshte gjeja me e shtrenjte .