Shpirti i nënës,për djalin-Sheqere Sina-


Shpirti i nënës, për djalin e saj,

Shkrihet në lot e kullon në vaj.

O shpirti im, ti gjendesh larg,

por unë çdo çast ndodhem pranë.

Në gjumë kur fle, te koka qëndroj,

kuranin me lutje të shenjta këndoj.

Dua të të shoh të lumturuar,

Me vajzën e bukur të dashuruar.

Shpirt i mamit, kokën tek ti mbështeta,

Të të mbroj nga hijet e zeza.

O shpirt, i shtrenjtë, t’u bëra diell,

akullnajën dhe retë t’i largoj në qiell.

Pranë teje çdo çast të qëndroj

Dashurinë e zemrën sime të të dhuroj,

gjakun nëpër vena të të shtoj.

Derisa të të shoh të lumturuar

me nusen tënde të bukur përqafuar.

Do t’u jap të gjithë frymën time,

Që të keni gjithmonë gëzime,

Dallgët e detit të mërgimit t’i kaloni,

tek unë të vini, të më përqafoni….

s