Shtëpia e shpirtit!!Manushaqe Ismailaj


Shtëpia e shpirtit!!

Edhe shpirti ka shtëpi,

Me një kështjell krahësuar!

E cila gjendet te çdo njeri,

Plot me dhoma të mobiluara!

Çdo dhomë ka rëndësi,

Për jetën e gjithsecilit !

Dhomat janë në brëndesi,

Të ndërtuara me mjeshtëri!

Mjeshtri i shtēpis sē shpirtit.

Zoti, krijuesi i gjithēsis.

Me reze dielli e ndriti

Ndriçim i dha shtēpis.

Dhoma e gatimit është truri,

Ku përpilon çdo mendim!

Me kujdes idet thurri,

Duke e servirur me durim!

Mëndja sodit çdo dhomë,

Dhoma e zemrës ka sekrete!

Çdo dhomë mëndja disponon,

Dhe në dhomën e zemrës i çon!

Kjo është shtëpia e shpirti,

Ku ka kopësht e ujvarë!

Kopshti rrit mirësinë,

Shpirti ndrin, margaritar!