Si ta shpjegoj?!Vaso Papaj


Vaso Papaj

Si ta shpjegoj un’ cila je

në çdo moment të jetës sime,

pasqyrë ndryshimi e çdo klime,

që kurrë trazime nuk më dhe?!

Shumë vite bashkë kemi kaluar.

Vite të rëndë, ne të paepur.

Me buzëqeshje i kemi ndjekur

Si ta shpjegoj që më dhuron

Gjith’ atë forcë kur jam i lodhur,

një fije shprese për t’u shplodhur,

të zymtat ditë ti m’i shkurton?!

E mes gëzimit edhe shpresës

Në këto kohëra që kaluam

Fole për zogj të dy ndërtuam.

Si ta shpjegoj tani së fundi,

pse zërin tënd e kam përbrenda,

se kohë e gjatë s’ma hoq nga mendja

dhe kurrë e keqja nuk më mundi?!

E jotja fjalë më ka ndriçuar.

Një herë e re, një herë e vjetër,

Në botë s’të ndërroj me asnjë tjetër.

Një herë e re, një herë e vjetër,

Veç ti më mbete, si askush tjetër.