Studenti i Ajnshtajnit pretendoi UFO i ri-inxhinieruar dhe trupa të huaj të studiuar


Një mbrëmje e bukur vere në vitin 1953, me Bank Street të zhurmshme ndërsa mijëra tifozë të topit u nisën për në Lansdowne Park për të parë një lojë, Wilbert B. Smith, një inxhinier i lartë radio në Departamentin e Transportit, dhe ekipi i tij kërkimor lëshuan një tullumbace moti mbi zonë. Jo çdo balonë meteorologjike, kjo ishte e mbuluar me alumin për ta bërë atë në formë disku, ndërsa në qendër të saj ishte një flakë e madhe avioni e caktuar për t’u ndezur kur balona arrinte 5000 këmbë ose 1524 metra. Objekti i argjendtë u ngrit ngadalë në ajër dhe, në 5000 këmbë, shkëlqeu shkëlqyeshëm për 15 sekonda ndërsa flakërimi i tij u ndez. Ajo që Smith dhe ekipi i tij, i quajtur Projekti Magnet, pritej të ndodhte më pas ishte një përmbytje e telefonatave nga qytetarët e panikuar dhe të shqetësuar për objektin fluturues të paidentifikuar që sapo kishin parë. Ishte viti 1953, në fund të fundit, me Luftën e Ftohtë të pas Luftës së Dytë Botërore me pajisje të larta dhe UFO-t dhe origjinën e tyre të mundshme jashtëtokësore shpesh në lajme. Megjithatë, ajo që ata morën nuk ishte asgjë, ose, më mirë, përfundimi se njerëzit thjesht nuk e shikojnë qiellin aq shumë: asnjë person nuk u thirr për të raportuar objektin e çuditshëm. Kjo, megjithatë, vështirë se e pengoi Smithin dhe kolegët e tij.

………………………………………………..

Viki Verma

Më 15 shtator 1950, një intervistë e jashtëzakonshme u zhvillua në Uashington, DC, por ajo mbeti e klasifikuar deri në fillim të viteve 1980, kur studiuesi kanadez i UFO-ve Arthur Bray zbuloi një memo të shkruar nga inxhinieri kanadez Wilbert B. Smith që diskutonte një thashetheme të supozuar për përplasjen e UFO-ve të konfirmuara. nga një ish-student i Ajnshtajnit, Dr. Robert Irving Sarbacher.

Dr. Sarbacher (1907-1986) ishte një shkencëtar i shquar. Ai shkoi në Harvard dhe ishte Dekan i Shkollës Pasuniversitare, Drejtor i Kërkimeve në Wedd Laboratories, një shpikës i suksesshëm dhe një Konsulent Shkencor për Marinsat e SHBA dhe agjencitë qeveritare. Ai ishte gjithashtu i lidhur me Bordin e Përbashkët të Kërkimit dhe Zhvillimit (JRDB) të Departamentit të Mbrojtjes të SHBA. Ai bëri shumë kërkime mbi raketat që mund të kontrolloheshin nga distanca. Më vonë, ai do të fillonte Institutin e Teknologjisë në Uashington. 

Në vitet 1980, Dr. Sarbacher u konfirmoi disa fakte rreth UFO-ve dhe ET studiuesve William Steinman, Stan Freidman, Jerry Clark dhe William Moore. Ai tha se i ishte thënë zyrtarisht për rrëzimin e një anijeje jashtëtokësore në jugperëndim në fillim të viteve 1950. Ky përplasje mund të ketë qenë përplasja e UFO-ve në Roswell, ose mund të ketë ndodhur në një kohë tjetër. 

Ai u konfirmoi atyre (si dhe Wilbert Smith-it tre dekada më parë) se çështja u klasifikua si më e rëndësishme se zhvillimi i bombës atomike. Sipas tij, mbeturinat ishin tepër të lehta dhe shumë të qëndrueshme. Ai e kuptoi se alienët ishin të lehtë dhe të ndërtuar disi si insekte. Ai deklaroi se një grup i kufizuar individësh, duke përfshirë Von Braun, Vannevar Bush, Oppenheimer dhe Eric Walker, ka të ngjarë të jenë përfshirë në analizën e mbeturinave të përplasjes. Ata ishin të pasuksesshëm në përpjekjet e tyre për të rindërtuar teknologjinë.

Në vitin 1983, William Steinman, autori i librit “Përplasja e UFO-ve: Aztec, New Mexico, Mars 1948”, donte të fliste me Sarbacher për UFO-t dhe alienët e vdekur. Ai u përpoq të vinte në kontakt me të dhe të fillonte një bisedë. Steinman mori një përgjigje nga Sarbacher në një mënyrë të mahnitshme. Sarbacher i shkroi atij si më poshtë në një letër:

“I nderuar zoti Steinman: Më vjen keq që u zgjata kaq shumë për t’iu përgjigjur letrave tuaja. Megjithatë, e kam zhvendosur zyrën time dhe më është dashur të bëj një sërë udhëtimesh të gjata. Për t’iu përgjigjur pyetjes suaj të fundit në letrën tuaj të 14 tetorit 1983, nuk ka asnjë arsye të veçantë që mendoj se nuk duhet ose nuk mund t’i përgjigjem asnjë dhe të gjitha pyetjeve tuaja. Unë jam i kënaqur t’u përgjigjem të gjitha atyre në mënyrën më të mirë të mundshme. Ju renditët disa nga pyetjet tuaja në letrën tuaj të datës 12 shtator. Unë do të përpiqem t’u përgjigjem atyre siç i kishit renditur.

1. Në lidhje me përvojën time në lidhje me disqet fluturuese të gjetura, nuk kam pasur asnjë lidhje me asnjë nga personat e përfshirë në rikuperim dhe nuk kam njohuri në lidhje me datat e rikuperimeve. Nëse do të kisha, do t’ju dërgoja. 2. Për sa i përket verifikimit se personat që ju listoni ishin të përfshirë, mund të them vetëm këtë: John von Neuman ishte padyshim i përfshirë. Dr. Vannevar Bush ishte padyshim i përfshirë, dhe mendoj se edhe Dr. Robert Oppenheimer.

Shoqërimi im me Bordin e Kërkimit dhe Zhvillimit nën Doktor Compton gjatë administratës së Eisenhower ishte mjaft i kufizuar. o megjithëse isha ftuar të merrja pjesë në disa diskutime lidhur me rikuperimet e raportuara, nuk munda të merrja pjesë personalisht në mbledhje. Unë jam i sigurt se ata do të kishin pyetur Dr. von Braun, dhe të tjerët që ju renditët u pyetën ndoshta dhe mund të kenë marrë pjesë ose jo. Kjo është gjithçka që di me siguri.

3. Kam marrë disa raporte zyrtare kur isha në zyrën time në Pentagon, por të gjitha këto u lanë atje pasi në atë kohë nuk duhej t’i hiqnim kurrë nga zyra. 4. Nuk mbaj mend të kem marrë ndonjë fotografi siç është kërkesa juaj, kështu që nuk jam në gjendje të përgjigjem. 5. Më duhet të jap të njëjtën përgjigje si në nr. 4.

Më kujtohet intervista me Dr. Brenner të Ambasadës Kanadeze. Mendoj se përgjigjet që i dhashë ishin ato që rendite ti. Natyrisht, në atë kohë isha më i njohur me temën në diskutim. Në fakt, do të kisha qenë në gjendje të jepja përgjigje më specifike nëse do të kisha marrë pjesë në mbledhjet lidhur me këtë temë. Duhet ta kuptoni që këtë detyrë e mora si një kontribut privat. Na quanin “burra me dollarë në vit. Përgjegjësia ime e parë ishte ruajtja e aktivitetit tim të biznesit në mënyrë që pjesëmarrja ime të ishte e kufizuar.

E vetmja gjë që mbaj mend në këtë kohë është se disa materiale të raportuara se kanë ardhur nga përplasjet e disqeve fluturuese ishin jashtëzakonisht të lehta dhe shumë të vështira. Jam i sigurt që laboratorët tanë i kanë analizuar me shumë kujdes.

Kishte raporte se instrumentet ose njerëzit që drejtonin këto makina ishin gjithashtu me peshë shumë të lehtë, të mjaftueshme për t’i bërë ballë ngadalësimit dhe nxitimit të jashtëzakonshëm që lidhej me makineritë e tyre. Më kujtohet kur bisedova me disa nga njerëzit në zyrë se pata përshtypjen se këta “alienë” ishin ndërtuar si disa insekte që kemi vëzhguar në tokë, ku për shkak të masës së ulët, forcat inerciale të përfshira në funksionimin e këtyre instrumenteve do të ishin mjaft. të ulëta.

Nuk e di ende pse është dhënë urdhri i lartë i klasifikimit dhe pse mohohet ekzistenca e këtyre pajisjeve. Më vjen keq që më është dashur kaq shumë kohë për t’iu përgjigjur, por ju sugjeroj të kontaktoni me të tjerët që mund të jenë të përfshirë drejtpërdrejt në këtë program.”

Sipas studiuesit të UFO-ve, Anthony Bragalia, studiuesi DM Duncan gjeti djalin e Sarbacher, Robert Sarbacher Jr., që jetonte në Teksas. Duncan pati një dialog zbulues me Sarbacher. Doli se Sarbacher më i ri kishte marrë një herë në pyetje babanë e tij për fenomenin e UFO-ve. Babai i tij foli me kursim për temën e pjatës. 

Sarbacher Jr tha për babain e tij: “Ai e dinte se ato ishin të vërteta për arsyen e qartë se do të bënin 600 mph dhe më pas do të bënin një kthesë të drejtpërdrejtë 90 gradë në ajër pa u ngadalësuar… të ndara nga çdo inerci dhe gravitet. Babai tha se arsyeja pse ai u thirr ishte të ndërtonte llojin e duhur të raketës për të gjurmuar këto gjëra pasi ato ishin shumë të shpejta për t’i kapur ndonjë prej avionëve tanë. Ata donin që raketa të mos shkatërronte asnjë nga UFO-t, por të ishte në gjendje t’i gjurmonte. Kështu që babai kishte kamera të instaluara (si në raketat V-2), kështu që kur UFO-t hynin në hapësirën tonë ajrore, ne i gjuanim raketa me kamera në to, pasi vetëm një raketë mund të mbante shpejtësinë.

I habitur nga zbulimi, Duncan donte ta sqaronte këtë dhe djali i Sarbacher u përgjigj: “Po, pikërisht për të gjurmuar UFO-t, ose më mirë për t’i fotografuar dhe parë ato… Kur më tha për herë të parë për raketat… gjëja e parë që mendova ishte, çfarë? Po përpiqeshit t’i shkatërroni? Ai (Sarbacher Sr.) tha shumë normalisht dhe në fakt, ‘Jo, ne kemi vendosur kamera në fund të tyre’”.

Sarbacher nuk e ndryshoi kurrë historinë e tij dhe i rezistoi dëshirës për të shpjeguar ose bërë supozime. Të gjithë ata që folën me të u mahnitën. Megjithatë, deklarata e tij nuk mund të vërtetohej sepse të gjithë personat që ai përmendi kishin ndërruar jetë. Ishte vera e vitit 1986 kur Sarbacher ndërroi jetë.