Nga Athina:Gina Kapaj Xhaferaj-Qielli gri


Qielli gri

Qielli sot qënkërka gri

Hena dritë nuk po lëshon

Yjet mbledhur në shami

Mikja ime lotë lëshon

Valë e detit perplas valën

Shkumb të bardhë në breg shikon.

Mali i lartë me gjithe ca lisa.

Për miken time mendon

Ca pëllumb si postjer

Dua të shkoj ti takoj.

Në këmbë do ti lidh një letër

Një sekret do ti tregoj

Ylberin në largësi

Mos më merr mua

Me vete.

Sa ta shof miken në sy

E ti them :

Mos mbaj pengje

Mos mbaj derte

Mos kij merak e mërzi

Mikja ime mëncurore

Sta harrin dotë as njeri.

Je një mike shëmbëllore.

Ti mua kudo më ke

Dhe në qytet qe je pak larg

Ti mos pac as një gjë

Do gjendem te ti me vrap

Gina Kapaj Xhaferaj