Të lutem-Valbona Kolaveri


TË LUTEM

Të lutem

Ti ,që vetëm merr

E kurrë nuk jep

Shtrije dorën e mirësisë

Shpirtin dreqit mos ia shit

Bëhu i dhembshur

Dhe bujar

Vishe zemrën me dlirësi

E me të tjerë

Dahurinë ndaj

Të lutem

Ti, që nga goja,

Vetëm helmin nxjerr

Mos u bëj

Frymor i mjerë

Zemërak,e inatçi

Me sy mërzie

S’ke pse rri

Shpirtin,

mos ngurtëso më shumë

Shpirti shpirtit

Pse ti veshë gunë?

Të lutem

Ti, që veç gjykon

E me gishta ther

Shih veç dritë

E mos u terr

Të lutem

Ti ,që veç përbuz

Hundpërpjetë

Hidhesh romuz

Mos u mbaj

E mos u mburr

Të lutem

Ti ,që vetëm grindesh

E mban inat

Shtrima dorën

Veç të duam

Bëjmë pakt.