Unë kam shiju nji dasem cigane-Ruzhdi Keraj


Unë kam shiju nji dasem cigane

me mori Taipi shoku i shkollës

qe mramje e bukur

shtru per toke

jashtë çadrave ne ngrohtësinë e zjarreve

rakia dhe djathi e pak mish

mbi gazeta

duart e vrame

presin copën e bukës

dhe ngrejne shishen e rakisë

rakinë e pijne me shishe

e varfër dasma

ftyra te vrame

por shpirtin e kishin zjarr

kanga digjte ma shume se rakia

hej çejfi i ciganëve

askush nuk e ban si ato çefin

digjen e përvëlohen për dashurinë

per këngën ,dhe lirine

ato janë te lire si era si kanga ,si gzimi

dert e vrame

presin copën e bukës

dhe ngrejne shishen e rakisë!

unë kam shiju fort nji dasmë cigane

piva raki me shishe !