Ti nuk e kuptove-Zymer H.Haliti


TI NUK E KUPTOVE

Çdo herë Ty të takoja koridoreve

tek ecje lehtë-lehtë drejt klasës

me faqet e skuqura si të molleve

për mua ishe si një lule Parajsës.

Të shikoja me ëndje tek buzëqeshje

sa shumë doja të flas e të jem me ty

sikur ai dielli që shfaqej mëngjeseve

si një yll nate të shkëlqenin ata dy sy.

Ti nuk e dije se të dashuroja shumë

ecje,shëtisje koridoreve plot zhurmë

dhe kur një ditë vendosa të ta them

të pashë me një djalë e u bëra helm.

Ndoshta isha vonuar apo ti shpejtove

ditën që të pashë, kur me tjetrin shkove

ashtu buzëqeshur pran meje kalove

se sa të doja unë ti kurrë nuk e kuptove.