Trëndafili i bardhë-Afërdita Hadaj


Afërdita Hadaj
*************************
Kush thot se trëndafili vyshket
Jo dhe jo asnjëherë.
Po jeton në zemrën tënde
Ai i freskët qëndron përherë.
Ai duron stuhit me borë
Sado të bien mbi të.
Eshtë lule e çelur nga geni
Ashtu do të ngelet gjithnjë.
I bardhë si dëbora në dimër
Qëndron në zemrën e fisnikut
I bardhë do ngelet në breza
Edhe mbas neve, kur të kemi ikur.