Ufo në Itali


Rasti më i fundit, i raportuar nga një çift që jetonte përballë portit, ka ndodhur më 7 dhjetor në orën 16:20. Për arsye privatësie, ne do të përdorim vetëm emrat fiktivë të personave që na raportuan dëshmitë.

Dëshmitari që e pa fenomenin e parë ishte në telefon nga ballkoni i shtëpisë së tij. Në të majtë, ai vuri re një lloj tymi, një shteg të errët, i cili nga Caronti po shkonte drejt Madonës, një prani e çuditshme në det. Në fakt, ai nuk mund ta kuptonte se çfarë ishte, ndoshta një nëndetëse? Ai shpesh vëzhgon detin nga shtëpia e tij, por deri atëherë nuk kishte parë kurrë diçka të tillë. Megjithëse deti ishte i rrafshët, një zonë dukej e valëzuar, objekti i paidentifikuar lëvizte me shpejtësi në sipërfaqen e ujit, i errët dhe pothuajse i tymosur, por në të njëjtën kohë i ngurtë. Ai kishte një formë të zgjatur dhe nën sipërfaqen e ujit dukej se kishte një tjetër objekt të paidentifikuar. Ai shkoi drejt Madonës, e mbështolli rreth saj dhe më pas u zhyt përsëri në ujë. Në këtë moment dëshmitari, shumë i frikësuar, thirri personin tjetër që doli menjëherë me vrap, duke pyetur veten pse i pari ishte kaq i shqetësuar. Të dy thirrën rojet bregdetare për të pyetur se çfarë po ndodhte në ngushticë në atë pikë, duke shpresuar se nuk do të ishin marrë për të çmendur. Në fakt, në momentin e intervistës, të cilën e bëmë disa orë më vonë, të dy ishin shumë të acaruar dhe duke u dridhur, aq më pak në momentin e ngjarjes. Një nga dy dëshmitarët tha se kishte ndjesinë e shikimit të diçkaje joreale, sikur të ishte në një dimension tjetër.Si në tokë lëvizte objekti, ose i supozuar, pa lëvizur uji dhe pa shkaktuar valë, duke pasur parasysh madhësinë e tij të madhe? Dëshmitari i dytë deklaroi se edhe ai e ka parë fenomenin që në momentin kur ka mbërritur pranë dëshmitarit të parë dhe ka parë nga deti. Ai deklaroi se, pas disa minutash lëvizje rreth Madonnina, edhe ai vuri re se diçka doli nga uji: një pendë gjigante gri, “pothuajse dukej si një rreze manta” tha dëshmitari, i cili shkoi drejt Madonnina, pastaj mbështillej dhe më në fund u kthye në ujë. Në një moment ajo u bë transparente, pothuajse dukej si një hije, lartësia e të gjithë bazës së Madonna-s që ndodhet atje dhe që do të ishte ura San Salvatore. Çuditërisht, nuk shkaktoi asnjë fërkim në dalje, asnjë lëvizje uji, asnjë zgjim. Të dy dëshmitarët panë që kjo “gjë” të bëhej pothuajse transparente dhe të lëvizte drejt Madonës. Më në fund u zhduk në ajër dikur afër Madonnina, sikur të ishte çmaterializuar plotësisht. Vendndodhja e shikimit është një zonë ushtarake dhe në fakt ka baza ushtarake.

Në një dokumentar të BBC-së, Edgar Fouché, një njeri që e përshkroi veten si një ish-punonjës i bazës Area 51, deklaroi se avioni do të përdorte teknologjinë anti-gravitetit, rezultat i teknologjisë së inxhinierisë së kundërt në aeroplanët e rikuperuar aliene.

Vendndodhja e ngjarjeve, ngushtica e Mesinës, ndodhet pranë një baze ushtarake italiane dhe një bazë tjetër amerikane (Sigonella). Rrjedhimisht, është e besueshme të mendohet se ka teste ushtarake në atë zonë siç ka ndodhur tashmë (në një mënyrë tjetër) për zjarret në Canneto di Caronia. Në lidhje me këtë, ju kujtojmë se, më 10 maj 2005, me urdhëresë emergjente të Mbrojtjes Civile nr. 3428, u krijua Grupi Ndërinstitucional i Vëzhgimit të Dukurive, i cili parashikonte bashkëpunimin mes shtetit italian dhe qarkut sicilian, edhe në shpërndarjen e fondeve. Sipas këtij grupi, Canneto di Caronia “…është goditur nga fenomene elektromagnetike me origjinë artificiale, të afta për të gjeneruar fuqi të madhe të përqendruar…”. Prandaj, besohet se këto armë janë testuar në këtë vend.

Nëse deri para disa vitesh me siguri do t’i kishim klasifikuar këto pamje si jashtëtokësore, sot, pas deklaratave të fundit në Kongresin Amerikan nga David Grusch, ish-anëtar i Agjencisë Kombëtare të Inteligjencës Gjeohapësinore dhe pilotëve të tjerë si Ryan Graves dhe David Fravor. , të cilët kanë dëshmuar në lidhje me UAP-et dhe projektet e inxhinierisë së kundërt të kryera prej vitesh në Pentagon me mbështetjen e kontraktorëve më të rëndësishëm të mbrojtjes, në fshehtësi absolute dhe pa kontrollin e qeverisë, ne jemi gjithnjë e më të bindur se një përqindje e caktuar e shikimeve janë të lidhura me njeriun. automjetet e bëra. Kjo është padyshim hipoteza jonë, e mbështetur nga dëshmitë e shumta të avionëve të zinj trekëndësh të pikasur dhe fotografuar shpesh pranë bazave ushtarake amerikane.