Universi im je ti!Laureta Malaj


Në kopshtin e zemrës time

lule mbushur gjithandej .

Ato rriten dita /ditës ,

thellë në shpirt ato i ndiej.

Dhe k’to lule kaq të bukura

edhe hënën mbajtën zgjuar .

Me petalet gjithë aromë ,

bashkë me qiellin përqafuar .

Në çdo rrahje vjen si valë ,

edhe butë më prek ngadalë .

Dhe kërkon që mos të ndalet ,

fshihet thellë nëpër damar .

Universin që kërkova ,

më erdhi si mrekulli .

Në strehimin më të bukur ,

brenda saj ku ndodhesh ti !