Vallja shqiptare-Rubjana Nika


Vallja e shqipeve,

vallja shqiptare,

hijeshi ndër fusha,

krenari ndër male.

Vallja shqiptare,

me shami ndër duar,

me pushkë në krah

dhe duke luftuar.

Vallja shqiptare,

sa bukur,sa hije,

me dell burrëror,

me nur vajzërie.

Vallja shqiptare,

më e bukura ndër valle,

edhe nëpër dasma,

e luftën ndër male.

Valle veshur me tirqe,

valle fustanellash,

valle pellazgjishte,

në majë kështjellash.

Valle ilirishte,

mbretër e mbretëresha,

valle arbërore,

me vajza burrëresha.

Valle ballëndritur,

valle fluturake,

valle burrërishte,

valle shkëndijë flake.

Valle krenarie,

s’tu zbeh bukuria,

kohërat s’të ndryshuan,

je vetë thjeshtësia.