Vero Cibaj:Natë dimri në fshat


NATË DIMRI NË FSHAT

************************

Dimrit lëngjet flenë

Flenë.. bubat nga Trojet

Cinxujt dru kanë zënë…

… boshatisur hojet.

Kanë rënë dhe gjethet

Të pataksën

ëndrrat.

Kanë zbritur nga Trepet

E këndojnë thëllëzat.

Buzmbrëmja e vrëjtur.

Nga Qafa të grinë.

Thithakët pështëjtur.

… dhe gurët mbërdhin.

Të imtat rënduar…

Zhap’e gjirit bosh.

Cjepët qafëholluar.

Brirët… të shëndos.

Nata faqen nxinë.

Napën hedh mbi fshat.

Rrugët mërmërin…

Çkulen pak e pa.

S’duket më Buxhaku

… e venitur hëna.

Ftomë bie oxhaku.

Qajnë drutë e njëm.

Çjerr heshtjen e ftohtë.

Kolla-shkarp në grykë.

Çpon natën një zog…

Bufi zverdhon sytë.

Turfullin një kafshë

.. mbetur në të shkretë.

Një dritë bën masë.

Se s’ngopet koren.

Akrepat puthitur.

Mesnnatë shënojne.

Zorrët dhe uria.

Betejën fillojnë.

.. .

Bén rokadën dhelpéra

kthen thëmbrën nga maja.

I kish shuar flama.

…pulat e mëdhaja.

Shkurton perimetrin.

Qëni brenda shtratit.

Veç për mjaullimat.

Është “sezon i mjaltit”.