Vija e kuqe!Hajri Kasemi


Vija e kuqe!

Në nderim te 24 vjetorit te çlirimit te Kosoves ,si dhe ne mbeshtetje te kryeministrit te saj Albin Kurti,po i postoj këto vargje.

Urime 24 vjetorin Kosova trime

se ti je zemra e Dardanise time,

por emrin te tjeret ta kanë vënë

si po sillemi ne,mirë na e bëjnë.

Ca mburren,me kombin Kosovarë

si e harruat Prizrenin mo trutharë,

ishte ai qe vuri themelet e kombit

dhe me gjakë,jo me fjalimet e Lonit.*

Mirë bota,po ju ç’kerkoni o trutharë

e dimë,qe midis nesh,ka tradhetarë,

se kupton që s’ke fare mend ne kokë

kur cenohet Shqiptaria,s’hesht dotë?

Per kombin,të vendoset vijë e kuqe

ka politikanë,qe janë kurva me huqe,

lereni atë burrë,eshte per atë vendë

u ngopem me ca,qe veç japin mendë.

* Loni- personifikim i politikanit llafazan,medioker,sharlatan,etj. Emrin vendosjani si te doni,por jo ketu ne shtepine time.