Vjeshtë e dytë-Besa Januzi-Rexhepi


Këtë mëngjes të bukur vjeshte

Dola të ecja si zakonisht,

Qielli duket i pastër pa asnjë re,

Fryen erë e leht me freskinë e vjeshtës.

Eci, shikoj dhe lumturohem

Me këto dukuri fenomenale,

Me gjërat e bukura rreth meje

Dielli rrezet e ngrohta i ka lëshuar.

Eci, eci dhe jam thelluar në mendime,

Çdo ditë vërej ndryshimet e natyrës,

Duke i marr ngjyrat e ylberit,

Natyra është një mrekulli.

Mbi barë bien gjethet duke u dridhur,

Duket si një tapet ngjyrash ylberi,

Era loz me gjethe thuajse hedhin valle,

Era lozë me to dhe flokët e mija.

Shumë pemë me fruta anës rrugës,

Kishin rënë mbi barë, dukeshin si topa të kuq, shumë të bukura,

Ato i ha ndonjë kafshë e egër, apo ndonjë insekt!

Besa Januzi-Rexhepi

Michigan!