Vlera e shkrimit-Nebi Dragoti


VLERA E SHKRIMIT

Kritike

Pikesynimi i çdo shkrimi eshte qe t’ i jipet prioritet vleres qe jep per lexuesin.Kjo kerkon kujdes te veçante ne artin e krijimtarise letrare.Ne facebook publikohen lloj te ndryshem shkrimesh.Me e keqja eshte se ka shkrime per t’ i paraqitur si shkrime vetem e vetem per publikìm emri te autoresise, qe nuk kane pike vlere.Paraqiten foto sikur facebook te jete album fotosh personale.A kane vlere keto? Jo! Publikohen edhe lajme te kota sa te vjen per te qeshur.Ç’ vlere ka kjo?Kot fare, per te treguar sa te bukur jane.Ka edhe manjake qe i perkedhelin me komente.Vlere, vetem vlere duhet publikuar per te rrituŕ nivelin artistik te shkrimit.Dakord per kete.Shume vepra letrare jane botuar, por per arsye te mbarsjes me vlere mbeten stoqe , askush nuk i hap.Vlera ne krijimtari e ben lexuesin te dashuroje vepren. Dikush, e di, ka botuar 200 e me shume vepra, ka qe edhe 70 vepra nje tjeter.Keta kane harruar te japin vlere…Pa vlere askush nuk te lexon.Ķa shkrime te kota qe nuk jane per t’ u lexuar.Ka shkrime te dobeta sa per te mbushur facebook.Jo,jo nuk ka ç’ na duhen keto.Duhet vlere ,te pasqyrosh vlere dhe sodomos ne krijimin letrar.Krijuesi duhet te tregohet i matur dhe i kujdesshem.Pse?Te japesh vlere do te thote, se mendon drejt qe me vleren te japesh ndikim tek lexuesi ne shume drejtime formimi socialo- kulturor.Ja pse une si kritik kembengul ketu duke debatuar me persona qe me kundervihen.Ka krijues te matufepsur mbas nje motivi, siç eshte motivi erotik.Gjithandej e lexoj. Vazhdimisht ne perseritje te tilla bajate humb vlera ne shume drejtime,e, ndersa shume krijime te tilla edhe te dobeta, edhe perseritje mendimesh nuk ĺexohen. Kenaqet autori medioker.Vlera e krijimit ne shkrim jipet per lexuesin.Fjales ne poezi jepi vleren, mos e shperdoro!