Do këndoj sa të kem zë !Godo Mehmetaj


DO KËNDOJ SA TË KEM ZË !

Do dal tutje nga kalaja

të shoh Vlorën për karshi

edhe dritat e qytetit

kur të nbizen një nga një

Vlorë e bukur të kam shkruar

mallin e ktheva në fjalë

do këndoj sa të kem zë

të kam Nënë e më ke djale

Ika nga më hodhi era

si gjethe e thatë mbi valë

me një mijë e ca dëshira

mbetën ëndrra në sirtar

Koka mbas e lotë në sy

shpresova të vija prape

me një zjarr ndezuar në gji

dhe me emër refugjat

Do të vi o Vlora ime

dhe deti të bëhet mal

për mbi dallgë do të nrgihem

krahët hapur si pulbardhe

Nga Godo Mehmetaj