Xhemile Aliu:Nënës time


Në endërr më erdhe
O e shtrenjëta ime nënë
Në kët mengjës vjeshte
Zemra është mbushur mall.

Në kujtime të kohës,kaluar
Më vjenë e freskët përherë
Imazhi yt i mbjellur në mua
Udhrrëfyes im n’përjetësi.

Rrefehëm,në këshillat tuaja
Për rrugën jetsore në trasim
Ai zëri yt ,më përcjellë mua
Më kthen në të artën fëmijëri

Të jem n’përqafimin tend sot
S’do të dëshiroja asgje tjetër
O mall i zemrës sime të molisur
O ndjenë e art ,shpirtit t’zhuritur

Ah këto mrrola vjeshte të zymta
Ku errësira qiellore të zenë frymën
Dhe kjo moshë e tretë në të aguar
Kërkon itinerarin e jetës në kalim

Kërkon mëm kërkon baba
Kërkon motër e kërkon vllanë
Ata që tani i takojnë amshimit
E në ndjenat tona zgjojnë kujtimet