Zambakët e bardhë-Aferdita Hadaj


Zambakët e bardhë.

Sot me 1 qershor,

është ditë,e shënuar.

Zambakët e bardhe,

festojnë, të gëzuar.

Yjet e planetit, sot

në kopshte, shkolla

çerdhe, gëzojnë dhe

lodrojnë, të ëmblat,

karamele.

Veç nje gjë e trishte

që mua me trishton.

Jo të gjitha lulet sot

festën e festojnë.

Se ka fëmijë….. të

varfër……që jeta si

gëzon,as një ëndërr

të tyre,skan mundësi

ta realizojnë.

Dikush është jetim

pa nënë e pa babë

dikush……..mbledh

kanaçe ha bukën

më të qare.

Dikush pa strehë

dhe nje çati përmbi

kokë………..kushte mizerabël…diturija

për tokë.

Prandaj ju fëmijë

që fati ju buzëqesh

festoni lodroni

se ka edhe me keq.

Bota është e juaja,

o shpirtëra të delirë.

Sa dua me gjith

shpirt,që dhe ketyre

fëmijevë…………t’ju

plotësohej…….. çdo

ëndërr, dhe dëshirë.

Ju yjet e planetit,

dhe lulet, e kësaj

bote, gëzofshi dhe

festoshfshi, si kjo

ditë……….mot pas

moti.