Zyrtarët e lartë konfirmojnë UFO-n e rrëzuar dhe një trup të huaj


Deklarata zyrtare mbi rrëzimin e UFO-ve të Kingman

Sipas Christopher Mellon, ish-zëvendës ndihmës sekretar i Agjencisë Amerikane të Inteligjencës së Mbrojtjes (DIA), një “zyrtar i lartë qeveritar” zbuloi detaje kyçe rreth “strukturës së menaxhimit dhe sistemeve të kontrollit të sigurisë” të një programi të dukshëm të rimëkëmbjes së UFO-ve.

Kështu mundi ta verifikonte pas një shkëmbimi privat online, pamjet e të cilit i shpërndau disa orë më parë në llogarinë e tij X (për një kuptim më të mirë të tekstit, sqarimet shfaqen në kllapa dhe termi “UAP” u zëvendësua me “ UFO”):

“Tani për tani, ne nuk jemi kthyer aq larg. Kemi të bëjmë me UFO-në e gjetur që zbarkoi në  Kingman , Arizona, në vitet 1950. Ne po mbledhim informacione gjatë procesit të [të redaktuar]. Tani e dimë strukturën e menaxhimit dhe sistemet e kontrollit të sigurisë, si dhe pronësinë e C/R  .  Ne gjithashtu e dimë se kush i rikuperon UFO-t në atë tokë ose përplasje dhe nën çfarë autoritetesh. Për më tepër, ne e dimë se një memorandum ende shumë i klasifikuar nga një Sekretar i Forcave Ajrore të SHBA në vitet 1950 mbetet në fuqi për të ruajtur mbulimin e UFO-ve. Ne identifikuam gjithashtu SES-2 [për Shërbimin e Lartë Ekzekutiv-2], i cili është kujdestari i Forcave Ajrore [emri i redaktuar këtu, por i dhënë Kongresit].”

Për respekt për konfidencialitetin e autorit, këtë mesazh e kam ruajtur prej disa vitesh. Kam hequr gjithashtu pjesë të dokumentit për të mbrojtur identitetin e autorit, ”  shpjegoi Mellon në  blogun e tij De ella. “Megjithatë, kohët e fundit kam marrë leje me shkrim nga autori për ta publikuar. Për më tepër, ai është miratuar për publikim nga Zyra e Mbrojtjes e Parapublikimit dhe Rishikimit të Sigurisë (DOPSR). “Qëllimi im në publikimin e këtij dokumenti, mes mohimeve të përgjithshme të qeverisë në lidhje me zotërimin e teknologjisë jashtëtokësore, është thjesht të ndihmoj të tjerët të kuptojnë pse disa, përfshirë edhe mua, i konsiderojnë këto akuza të denja për hetim.”

Rasti i aksidentit të përmendur njihet si Incidenti i  Kingman . Ndodhi në maj 1953, pranë Zonës së Testimit Atomik të Nevadës, përfshin rënien e një objekti të çuditshëm dhe operacionin sekret për ta rikuperuar atë.

Më shumë se David Grusch

Mellon dha detaje edhe për nivelin e këtij dëshmitari të rangut të lartë, i cili, sipas tij, e kalon shumë atë të denoncuesit  David Grusch .

“Ky zyrtar i lartë qeveritar pretendoi se atij i ishte dhënë akses në një program të supozuar të rimëkëmbjes dhe shfrytëzimit të teknologjisë së huaj. Nuk do të komentoj për organizatën për të cilën ka punuar, por mund të konfirmoj se personi kishte akses të besueshëm dhe mbante një pozicion të lartë; shumë më i gjatë se sinjalizuesi Dave Grusch. “Siç mund ta shihni, ky person pretendoi se po fitonte njohuri të thella për programin dhe madje dha emrin e pretenduar ‘portier’ të Forcave Ajrore (i cili vendos se kush ka akses në informacione të caktuara dhe kush jo) për këtë mbretëri të supozuar sekrete. ”, tha ai.Unë kam ndarë një kopje të pa redaktuar të këtij mesazhi me disa anëtarë të stafit dhe komitetet e ndryshme të mbikëqyrjes së kongresit. Me sa di unë, askush nuk ka vendosur të kontaktojë me gardianin e pretenduar të Forcave Ajrore për të verifikuar vërtetësinë e kësaj deklarate”, përfundoi ai.