Albert Zholi:Dy ditë, tri aktivitete me vlera


Dy ditë, tri aktivitete me vlera si moderator dhe folës. Promovimi librit “Nobelistët” të autorit Sejdo Harka ku diskutuan : Diana Çuli, Prof. Ymer Çiraku, Prof. Bardhosh Gaçe, Prof. Iliden Spasse, Prof. Zyhdi Dervishi, Mjeshtër i Madh. Gezim Tushi, Përparim Hysi…II…Shoqata ‘Atdhetare’ ‘Kallarati’ dhe Shoqata ‘Labëria’ dega Tiranë, së bashku me TKOB organizuan një përkujtimore homazh në nderim të mjeshtrit të këngës labe Hyso Xhaferaj, me rastin e një vjetorit të ndarjes nga jeta. Një ndër nismëtarët e këtij aktiviteti ishte vëllai i këngëtarit Bako Xhaferaj, poeti Nexhip Onjea, Besnik Gjonbrataj dhe gazetari Aleksandër Çipa. Regjizor i këtij eventi ishte “Mjeshtri i Madh” Sokol Marsi. Moderator Ervin Bejleri. Të ftuar special ishin këngëtarët e mirënjohur me famë botërore grupi lab i Fushbardhës, Irini Qirjako, Hysni Zela dhe Paro Ziflaj……III… Promovim Baxhul Merkaj me romanin “Kjo është dashuria” .

-Diskutuan

Margarita Xhepa “Nderi i Kombit”

-Luftar Paja “Artist i Popullit”

-Prof Ago Nezha “Mjeshtër i Madh” -Kryetar i Shoqatës Laberia “Nderi i Kombit”

-Irini Qirjako- Mjeshtre e madhe

-Në fund koncert me këngë labe.