Vaso Papaj:Tashmë


Tashmë

Tashmë

Në shtëpinë time je një hije,

Natyrë mort e varur në mur.

Je një lëngim poezie,

Varg i pashkruar kurrë..

Tashmë

Për ty ndodhem larg

Dhe rrugët më nuk më gjejnë.

Nuk më ndërrojnë më zemrën,

As lotët lumenj.

Tashmë

Je një kujtim në letër,

Harruar diku në sirtar.

Një e re, mbetur e vjetër,

Një i prishuri kandar.

Tashmë

Një vështrim skajit i kyçur,

Në jetën time një dyshim.

Një menteshë porte e ndryshkur,

Lule e tharë në kopshtin tim.

E tashmë

Dhe zjarr i shuar.

Sa jetuam bashkë, u dogj.

Një lëngim kthyer në lutje,

Frut që stinës kurrë s’u poq!