Adem Nuhaj:Labëri sofër zakoni…


Labëri sofër zakoni ……..

Labëri plot më shkëmbinjë

Vajzat rritur gjeraqinë

Labëri plot me legjenda

Djemtë rritur , si levena.

Labëri , male dhe hone

Me tradita dhe zakone

Labëri maja e kreshtës

Je e pushkës dhe e besës.

Labëri ilaçi zëmrës

E mikpritjes dhe e këngës

Ngritur kala me bedena

Mjaltë të buron dhe pena.

Labëri , që rrit shqiponja

Burrat lisa , gratë zonja

Sa , luftë e bëma ke bërë

Ke një histori të tërë.

Labëri sofër zakoni

Ku , hëngri bukë dhe Bajroni

Je dritë dielli Labëri

Lar me sërma e flori.

Me livadhe dhe lëndina

Verdhuar nga trendelina

Duken , si qylym mëndafshi

Si , velënxë prej bashkë dashi.

Me kënge e valle mbuluar

Si , me tezja janë punuar

Nga ajo pena e ndritur

Nga poetët , që ke lindur.