Adresë Yjesh-Elvira Zeneli


Elvira Zeneli

ADRESË YJESH

Paske ikur e s’të gjeta

Në muzeun antik ku mbuluar ishe

Nën rrënoja!

Paske ndërruar dhe emër,

Shndrruar në dritë

E paskëshe hipur në varkën e ëndrrës,

Nisur për në udhetimin pa fund,

Drejt një bregu në Askund!

Ç’tërmet të shkundi që je kthyer

Në rrënojë

E shpirtin ke shpëtuar

Në fluturim?

Edhe emrin e paske animuar

Deri në metamorfizim

E të kanë mbetur vetëm dy vrima sysh

Nga gjithë ajo hijeshi e mermertë!

… Ti tash je në oqeanin e të pamundurës,

I pambrojtur

Nën rrezet ultraviolet të Diellit,

Ndërsa unë, robina jote,

Vuaj rrezet asgjësuese gama

Të Dashurisë!

… Po unë do vazhdoj të të shkruaj e letrën,

Në një shishe vulosur

me tapë,

Do ta hedh në oqeanin kozmik,

Në adresën:

Rrugica e Dashurisë,

Lagja e Shpirtit,

Qyteti i Yjeve,

UNIVERS!