Ah-sikur!-Vilson Mersinllari


Ah-sikur!

———

Sikur majat e maleve, te ngjiteshin përpjetë

shume lart, ne qiellin e kaltër, ne horizont

do kacavirresha,neper drurë qe te kapja -Retë-

nga sipër te shikoja,si po”zien”kjo Bote.

Sikur dhe ”Amfib”te bëhesha te hyja nen ujë

dhe nga thellësitë e Oqeaneve,unë te vështroja

te me jepej mundësia,pa zhurme dhe pa bere buje

ne rruge te drejte, këtë bote unë ta drejtoja.!

Sikur dhe Zoti te me dëgjonte njëherë sot

qe -Mëkatarët-mos i falte,ata ti ndëshkonte

nuk do kishim kaq viktima, dhe derdhje -lot-.

dhe kjo lufte e mallkuar,menjëherë do ndalonte.!

Ah sikur te kisha force,qe ç’do padrejtësi

qe i behet njeriut,ta zgjidhja menjëherë

ne ketë Bote, nuk do kish kurrë ,kaq anomali

Bota do ishte e qete,lufte s’do shihte as njëherë.!