Lefteris Papadhopoullos:Kjo dashuri si uragani


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

KJO DASHURI SI URAGANI

( ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΥΛΟΣ Η ΑΓΑΠΗ)

Νgjet dashuria me uraganin

Që na degdisi lart, mbi retë

Atje ku syri s’ hedh dot hapin

Atje ku zija ndalon vrapin

Dhe zemra, vetëm zemra flet .

Të lulëzoj më ke mësuar

Aromën time të shpërndaj

Humbas me një të ledhatuar

Mbaj buzëve duke rrokëzuar

Fjalën ” të dua ” në çdo çast.

Një uragan qënka pasioni

Që s’ka fillim e as mbarim

Më i drejti je gabimi im

Je thellësia e çdo nocioni

Ah-u që del në psherëtimë.

Ah, dashuria qënka një vorbull

Në skaj të qiellit na sjell rrotull.

Shqipëroi: Lefter Shomo K/441l.p.α

ΑΒΕΜΟΣΤΡΟΒΥΛΟΣ Η ΑΓΑΠΗ

Ανεμοστρόβυλος η αγάπη

Και μας επέταξε ψηλά

Εκεί που δεν μας βλέπει μάτι

Εκεί που η πίκρα είναι φευγάτη

Και μόνο η καρδιά μιλά.

Εσύ με έμαθες ν’ ανθίζω

Και τ’ άρωμά μου να σκορπώ

Να χάνομαι όταν σ’ αγγίζω

Στα χείλη μου να συλλαβίζω

Κάθε στιγμή το σ’ αγαπώ.

Ανεμοστρόβυλος η αγάπη

Χωρίς αρχή και τελειωμό

Είσαι το πιο σωστό μου λάθος

Της κάθε σκέψης μου το βάθος

Το αχ στον αναστεναγμό.

Ανεμοστρόβυλος η αγάπη

Μας πήγε στ’ ουρανου την άκρη.