Azgja nuk asht e qetë-Ruzhdi Keraj


Azgja nuk asht e qetë

lot neper ngjyra, era ,drita, fryma

nuk flen heshtja por fjalamane

shamatohet neper dhemb e pret

me nxjerre dufin

dikush troket nalt meje

anash nji fmije qane

azgja nuk asht e qete

piano zbardhe dhamet ,

te bardhe e te zije qe zgerdhihen

dhe tallen,

asht vone ,njerzit flen,

fmija pushoj

azgja nuk asht e qete

dhe pse heshte…!

ndigjohet vetem

kakao e ngrohte qe m’kndon neper

fyt!