Babai-Nebi Dragoti


Nebi Dragoti!

Nuk e njoha babain tim,

vocrrak me ka lënë në djep.

Te tjeret flasin: ka qene i mire,

ka qene burre po burre me bese…

Keto cilesi une i kam dhe vete,

por per babain nuk kam mall,

se s’ e kam ndjere te me perkedhel

edhe pse me thone te mirat fjale…

Ç’t’i besh?!Nena me rriti me halle,

pa babane u rrita kembe zbath…

Ç’t’i besh?! Gjithanďej ka vaŕre,

por babai im askund s’ ka varr!