Barkë prej malli-Kasam Shaqirvela


*

Kasam Shaqirvela

Mund të jetë një imazh i 1 person

BARKË PREJ MALLI

Ti merre mallin tim dhe bëre barkë

Me atë lundro shpërgajave të gjakut

Sikurse një shigjetë së bashku me hark

Pamëshirshëm ti qëllo gjarpinjtë e gjakut.

Merre mallin tim dhe bëre ilaç për vete

Me atë shëro plagën tënde të vjetër…

Dhe plagës sime t’moçme vëri një kapak jete

Që t’mos më hapet sërish edhe diku tjetër.

Me mallin e shpirtit tim ti përsëri lundro

Sa herë që zemra e yte do të përmallohet

Detit zulmëmadh të paqës ty e lumtur noto

Barka e mallit tim kurrë s’do të vjetrohet.

Dhe sa herë që, në “Motin e Madh” murrlani

Detin e qetë ta tundojë në dallgë zgjimesh

Nga e yllit dritë do të zbohet dhe tufani

Malldhimbjes, palca do t’i ngrohet agimesh.

Nga re të bardha lotësh rrëke mbi qerpikë

Ujvara mallëngjimi që bien buzëve të çara

Kataklizmin aspak nuk e kemi frikë…

Barka jonë s’përmbyset as deteve të ndara.