Bilbili i mërzitur-Besa Januzi-Rexhepi


Besa Januzi-Rexhepi

Pse bilbil ti veq po qan,
Rrëke lotët po të shkojnë,
Zogjët e shqipës po të mungojnë,
Folet e zbrazura ti si don.

Po shtegtojnë nëpër botë,
Kushte të mira të sigurojnë,
Për atdhe shumë pak po bojnë,
Zogjët e shqipes nuk ndalojnë.

Mos rënko moj nëna shqipe
Zogjët e tu do të këthehen prap,
Sa të dali vera të gjithë aty i ke,
Nuk gjejnë më bukur se në atdhe.

Si në atdhe s’munden me gjet
Si në Shqipëri dhe Dardani,
Trojet tona janë më të bukurat në botë!
Nisja këngës o bilbil ashtu si di ti.

Besa Januzi-Rexhepi
Michigan