Bllaca e Shkupit si Smira e Vitisë


BLLACA E SHKUPIT SI SMIRA E VITISË

Në fshatin Bllacë të komunës së Shkupit është zbuluar një gurë varri jo i vetmi ky i quajtur stellë por ka dhe të tjerë, i cili pasqyron një civilizim të periudhës hershme të Ilirisë dhe Dardanisë në Kosovë.

Sipas shumë vlerësimeve të pyeturit ata eskpertët duke u bazuar në shikimin preliminar të kohës, kjo stellë apo gurë varri nëna me dy fëmijet, duhet t’i takojë shekullit II apo IV para krishtit!

Ndryshe në stellë është i shkruar një tekst shumë interesant, me që guri është damtuar nga përsona të pandergjegjshëm qofshin shqiptar apo sllave përsonat. Por e gjith kjo flet ndryshe jo siç shkruajn autoret sllavë se Bllaca erdhi si mysliman me banorë nga Shqipria, Pajtohem sikurëse Shqipria të ishte fabrikë e bombunjerave që të prodhonte pa nderpre e jo njerz në 70 vjet një.

Kjo është Iliria.