Botë e plakur-Rajo Qoraj


..

Dyshoj ne kete bote

Qe tuj u arnue nga pak

Po na shitet si e re

E ndersa te lodhur e shoh

Tuj u plake çdo dite

Dhe fmijet qe thithin gjijte e saj

Plaken ende pa u rrite

Dhe une s’mund ta kthej ket bote

Ndaj dyshoj ne te ardhmen

Qe na afronjne ne ket kohe

Ne kete kohe

Kur pashpirtsia digjitale

Te merr ate qe ke me te shtrenjte.

Dashurine,nderin,fytyren

Dhe te afron pasuri

Intiligjencen artificiale

Ku trumpetohet me mani.

..