Brezi i kujtesës-Eleuterio Sciomo


Vullnet nostalgjike të dhimbjes

Rrugët e bekuara të rrethit tim

O rrugë të dashura për zemrën time

Makina të çmendura të ëndrrave të mia.

Shtigje të ngushta që gëzimi ecën

Fle këtu fëmijëria që e kujtoj gjithmonë

Së bashku me rrugët përreth

Më sill te pragu im me sytë mbyllur.

Janë strehë të qiellit tim të shkretë

Shkoj dhe fillon të bjerë shi yje

Këtu ka edhe krahë

Bengalët po fluturojnë në çati.

Rrugë e gjatë, vend i shenjtë

Nga këtu ndjek shtegun e botës

Këtu mes njerëzve, nostalgji

Çdo gjë më thërret, më çon në shtëpi.

Mbërrita në shtëpinë time jashtë portalit

Po shihet nëna dhe lotët po rrjedhin

Immobile është i mbështjellë me ethe

Lotët bien dhe djegin nofullën.

Vrapoi më afër nënës

Përqafime për mamin dhe shtëpinë time

Këtu më puthin Dielli dhe Diana

Edhe hëna e qeshur më puth.

Rinia ime pastaj më mban fort

Ai më merr dorën, le të shkojmë

Por nostalgjia nuk shuhet kurrë

Kush është bllokuar pas porte.

Dashuria ime, nën perde, veten e kujton

Kur putheshin ëmbël

Ne ende e kemi gati të freskëta

Së shpejti në çimenton e fqinjit.

Duke mos fshirë asgjë nga atëherë

Çdo gjë këtu është e gjallë dhe elokuente

Pluhuri i kujtimeve përhapet

Duke sjellë fllad të kujtesës së pashlyeshme.

Eleuterio SciomoK/033 m.p.i.