Burimi misterioz ka dërguar sinjale në Tokë për dekada të tëra


Çfarë është dërgimi i sinjaleve?

Astronomët janë përpjekur të kuptojnë natyrën e një objekti të largët të njohur vetëm si GPMJ1839-10.Ka diçka të çuditshme në hapësirë ​​dhe ajo ka dërguar sinjale në drejtimin tonë për 35 vitet e fundit që nuk duket se përputhet me ndonjë fenomen të njohur astronomik.

Objekti, çfarëdo qoftë ai, dërgon shpërthime energjie çdo 20 minuta që ndryshojnë në shkëlqim.

Ndërsa kjo është e ngjashme me atë që astronomët mund të presin të shohin nga shpërthimet e shpejta të radios ose pulsarët, asnjëra prej këtyre mundësive nuk përshtatet me atë që po vëzhgohet nga GPMJ1839-10.

Nëse është një pulsar, atëherë funksionon në një mënyrë që mendohet të jetë e pamundur.

Dyshime të ngjashme janë hedhur mbi idenë se objekti mund të jetë një lloj ylli xhuxh i bardhë shumë i magnetizuar (ose magnetari) pasi sinjalet e tij nuk janë si asnjë tjetër i vërejtur deri më sot.

GPMJ1839-10 u kap për herë të parë rreth 35 vjet më parë, por kishte kaluar pa u vënë re dhe deri vonë astronomët e kuptuan plotësisht rëndësinë e të dhënave.

Kërkimi për shembuj të tjerë të të njëjtit fenomen mund të ndihmojë gjithashtu për të zbuluar më shumë të dhëna.