Çelën lulet-Gina Kapaj


Si një lule ngjyrë verdhoshe.

Çelu, moj,si një fidan.

Nëpër fushat bukuroshe.

ndrij sy e të ndryj ballë.

Të marrë hire mali.fusha.

Shko,moj shko ku është lezeti.

Të të ndrijë faqja dhe gusha.

Shko,moj Shko ku është sekreti.

Atje ku ndihet behari.

Zbukuro, moj, një lëndinë!

O zot, sa më ka marrë malli

Të të shoh moj stinë më stinë.

Çel filizi Nëpër troje.

Sikur prekim shkallë më shkallë.

Ec,ngadalë qëndro në kroje!

Bëhu dritë e fishekzjarrë.