Çelu lule,çelu..!Ardian Muça


Çelu lule,çelu..!

Çelu moj lule,çelu..

Me pistil,gris acarin.

Me puthje fluturash velu.

Bleta të t’vjel nektarin..!

**

Çeli moj petalet çeli.

Pranvera harroj të zgjohet..!

Kam frikë,se pa lule do ngeli.

Bleta,nguron të dal nga hojet!..

***

Mjaft t’këndoj te koka sorra.

Pranverës i duhen cicërimat.

Kësaj beteje me plumba qorra.

Pa lule,i përcollëm viktimat..!

****

Çeli ato petalet ovale.

Ojnat dhe hiret e bukura.

T’pushitet bleta né petale.

Mua t’më nanurisi flutura..!

*****

Pranvera po sillet ndryshe.

Ka frikë virusin e plumbat.

Përreth nuk ka dallëndushe.

Vid-vid askush s’i ndjell pëllumbat.

******

Dëboje qyqen,sorra e laraskat.

Bilbilin do ta sjell me muzë.

Që njerzit të heqin maskat.

Çelu,që të t’mbajnë në buzë..!

Copyright Ardian Muça..!24/03/21..!