“Mos në gjurmët e tyre jam?Adriana Kongjini Bala


“Mos në gjurmët e tyre jam??”

Neper ato rrugica te vjetëra,

Atje ku kane shkelur te paret tanë,

Shume gjera me dukeshin si fletëra,

Apo mos ne gjurmët e tyre jam.?

Me duket se para syve I kam,

Ashtu siç ne histori I kam lexuar,

Me paremënd dhe me jatagan,

Për lirinë e tyre dhe vendin luftuar.

Ja atje tek ata shkëmbinj,

Aq te mëdhenj ,po aq te gdhendur,

Aty dashurinë dhe bukurinë e syve,

Me vështirësi dhe trimëri kane gjendur.

Si një nga ato Nena doja te ngjaja,

Për trimëri dhe mençuri,

Ne njërën dore Ty te mbaja,

Dhe me zemrën time te jepja dashuri

About Post Author