Çifti i të moshuarve-Urim Mezini


Duke dal nga një market sot në mëngjes

Një cift i moshuar kapur përdore, hynë n’der

Se keni iden sa bukur dukeshin

Me vete mendova,nëse e bënin ketë përherë.

Nga kureshtja që kisha,ndalova ti pyesja

Qendrova vetëm një hap para tyre

Të dy u shtangën s’po kuptonin arsyen

Kishte dhe të tjer që s’po i besonin syve

Më falni ju drejtova,vërtet ju përgëzoj

A kështu keni qen githmonë dhe në rini?

Zonja me shpejtësi t’përgjigjet nuk nguroj

Tani ka nja 4-5 vjet i ka ra mendja more zotëri

Kur ishim të rinj,s’të shihte me sy

Madje dhe n’shtëpi harronte të vinte

S’i binte mendja se kishte grua e fëmij

Vec qefet e veta të plotësonte dinte

ka ca kohë që ka fillu të ndryshoj

Një tjetër dashni po tregon tani

Sikur të kishte qenë përherë kështu

Do kishim mbetur gjithmonë të rinj

Ky është një rast tjetër që tregon madhështin e femrës

Duron e shkreta,heq kur i thonë të zit nën ulli

Duke prit burrin, të lodhet me budallallëqet e mendjes

Që t’vij një ditë e të tregojë tamam dashuri.

Urim Mezini Torino Itali.