Copëz ëndërre-Sanie Tushi Rrokaj


Më djegin mendimet thellë

Si zjarri që në gji përvëlon

Si këmba që ecën zbathur

gjëmbi der në koçkë depërton .

Sa ëndërra më ndjekin nga mbas

Dhe su jap dot shpjegim

Rri në një profil guri

Nga dielli kërkoj shpëtim .

Shikoj hënën e natës

Si e nxjerr rrethin e plotë

Shikoj yjet në qiellin e kaltër

marë frymëmarrje në horizont .

Rreth vetvetes në orët e mbrëmjes

Sa shumë e ndiej vetminë

Dal nëpër brigjet e detit

Shoh miraxhe valësh plot gurgullimë

Eh.. ëndërrat e natës të natës

Vetë natën e zgjojnë ….e zgjojnë

I bëj shënjë të ardhmes ngadalë

Në ç’do shpresë ëndërrat notojnë .

Zërin tim dëgjoj në zhurmë e heshtje

Kur hëna shtrohet nëpër errësirë

Dëshirat e shpirtit do më kenë përqafuar

Bëhem fllad i lehtë në zjarr e zagushirë .

Ëndërrave të mia i fala ngjyrat e bukura

Dhe dritën e diellit që mbaja në sy

Zotit i lutem me ngrohtësi zemre

Për të nesërmen ditë plot shpresë e qetesi.