Shpirti-Fatmir Pushi


 


Shpirti !..

SHPIRTI !..

FATMIR PUSHI

Unë jamë një shpirt,

Ku nuk vuaj …aspak,,

Dua të sprovoj veten,

Më pëlqejnë ….sfidat.

Sa do e vështirë të jetë rruga,

Do ta kaloj …..pak e nga pak ,

Nuk kamë patur …kurrë frikë,

Nga qëntë që rrugën më kan bllokuar.

E di kush jam !…e pse……

Dhe çfarë më përket mua,

E di ku !…dhe me kë……..

Të dhuroj shpirtin timë human.

Sa herë eci në rrugën e shpirtit,

Për të eksploruar ………….botën,

Unë jamë një pasqyrim i tokës,

Unë jamë një mëshirim yjesh.

Pyes veten për gjithçka rreth e rreth,

Cfar më takon që të mar pjes,

Dua që gjithçka me djersë ta fitoj,

Për të marrë përgëzimin tuaj të parë.

Është e lehtë në të gjithë universin,

Gjithmonë për të gjithë ka një vënd,

Të përjetoni diçka më thellë

Dhe mënyra për të qënë interesant.