“Dashi Politikan”…Selman Hysi


“Dashi Politikan”…

Horoskopi per daten 11.05.2023,

“D a s h i “:

“Ne pune nuk mungojne projektet.

Por ka dhe pakenaqesi,kjo vrehet.

Gjerat duken mjaft te pasigurta..

Dhe ne planin e “ardhmenise” or tungjatjeta…!”

*****

Pyeta nje zoovetenier,per “dashin e Kopese….”

Se ne çfare shkalle kalojne keta “myteber…”

Ai me tha :lind qingj,pas nje viti behet milor…

Pastaj futet ne tufen e “deleve”,si dash perçor…

*****

Kur qengji behet milor,edhe e “skopitin….”

Por “Çobanet” bejne kujdes,zgjedhin me te mirin…

Kalon vite ne tufen e kopese,”dele…”

Pastaj i vjene supriza,mund ta heqin dhe “per zhele…!”

*****

Shume shkalle hirarkike ngjiti ky “dash”,mjekera i vajti nje pash ….

E kapituluan ne maj,por koken e mbajti pas…

Ne konferenca,bente shume deklarata..

O burrani,na iku pushteti,perdoreni çfurqe,kazma e lopata….

****

Sa nuk eshte vone,demokracine ta shpetojne…!

Gjithe ketyre “krimineleve”, vendin t’ua tregojme…

Aq shume humbi toruan ky “dash” mjeran…

U turre bjeshkeve,nuk la male,perrenje pa “eksploruar…!”

****

Erdhi koha,zgjodhem nje tjeter…

Boll 5 vjet,eshte bere “dash” me mjekerr…

Por “Dashi”, nje zotim e ka marre …

Pas 14 Majt ,kerkon te veje prape ne “maj…!”

****

Por ka ardhu koha nga “kopeja” ta largojme…

Mbi 32 vjet,syt na dhembin,fytyren me mos t’ja shikojme..

U pasuruan ne kurrize te popullit,erdhen me nje pal brek..

Sot pasuri marramendese,ende kerkojne pushtet…!